Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het bezoek van Pelosi aan Taiwan brengt onnodig spanningen met zich mee'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het bezoek van Pelosi aan Taiwan brengt onnodig spanningen met zich mee'

Het is spelen met vuur, zo waarschuwde China. Maar tóch reisde de Amerikaanse Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, af naar Taiwan. Een reactie liet niet lang op zich wachten: China startte direct een grote militaire oefening, dicht voor de kust van het eiland.

Pelosi bezocht Taiwan op eigen initiatief om een statement af te geven. Ze heeft zich in haar beleid altijd tegen China gekeerd. Ze bekritiseert ook het beleid in Hong Kong, Tibet en hoe er omgegaan wordt met Oeigoeren en andere minderheden. Is het wel verstandig dat ze gegaan is, in een tijd van veel internationale spanningen?

Daarom praten we over de stelling: 'Het bezoek van Pelosi aan Taiwan brengt onnodig spanningen met zich mee'.

Is de reden voor haar bezoek aan Taiwan voldoende om de spanning zo op te voeren? Maak jij je zorgen? En neemt Pelosi hier een te groot risico mee, door alles zo op scherp te zetten? Of is het juist goed dat ze ondanks alles gegaan is en een statement afgeeft?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie