Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Pestgedrag wordt nog te vaak onderschat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Pestgedrag wordt nog te vaak onderschat'

Pesten is een groot probleem onder kinderen. Ongeveer 10 procent van de kinderen moet leven met fysiek of emotioneel pestgedrag, dit komt neer op ongeveer 350.000 kinderen per jaar. De kinderombudsvrouw start vandaag een onderzoek naar de aanpak van pesten.


Volgens kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer moet ook worden nagedacht over het strafbaar stellen van pesten. Vaak draait pestgedrag feitelijk om discriminatie, aldus de kinderombudsvrouw.

Is pesten hoe pijnlijk ook een onderdeel van het leven? Of zijn we ons niet genoeg bewust van de gevolgen en de impact van pesten en moeten we het koste wat kost bestrijden?

Bent u zelf gepest en hoe werd u ondersteund? Of heeft u kinderen die op dit moment te maken hebben pestgedrag?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie