Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Schuiven met geld van ontwikkelingshulp naar asielopvang is onaanvaardbaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Schuiven met geld van ontwikkelingshulp naar asielopvang is onaanvaardbaar'

De regering wil geld voor ontwikkelingshulp gebruiken om de asielcrisis in Nederland op te lossen, maar stuit op weerstand in de Tweede Kamer. Oppositiepartijen PvdA en GroenLinks vinden het niet kunnen dat het geld wordt weggehaald bij de armste landen in de wereld. "Nederland wordt de grootste ontvanger van het eigen ontwikkelingsgeld", constateert PvdA-Kamerlid Joris Thijssen.

Daarom de stelling: Schuiven met geld van ontwikkelingshulp naar asielopvang is onaanvaardbaar.

Vind jij het een slimme oplossing van de regering om geld voor ontwikkelingssamenwerking voor de asielcrisis in eigen land te gebruiken? De problemen in Ter Apel stapelen zich ten slotte op. Of getuigt het van armoe en is het vreemd dat een rijk land als Nederland geld voor de armste landen ter wereld gaat gebruiken voor zichzelf?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie