Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het nieuwe kabinet moet meer oog hebben voor de gewone sportliefhebber'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het nieuwe kabinet moet meer oog hebben voor de gewone sportliefhebber'

Clubs, supporters en sportevenementen maken zich grote zorgen over de aangekondigde btw-verhoging van 12 procent op wedstrijdtickets. De verhoging van 9 naar 21 procent is te lezen in het akkoord op hoofdlijnen.

Behalve een prijsstijging op wedstrijdtickets wordt zo’n 30 miljoen ingeleverd op gemeentelijke sportsubsidies en komt er een verhoging van de kansspelbelasting. Volgens sportkoepel NOC*NSF zijn de Nederlandse topsport en de sportverenigingen in gevaar.

In datzelfde akkoord op hoofdlijnen staat ook dat sporten en bewegen ongelofelijk belangrijk zijn voor een vitaal en gezond Nederland. Wordt dat op deze manier wel heel lastig gemaakt?

Maak jij je zorgen of een seizoenkaart betaalbaar blijft? Is sport voor jou en je gezin nog te betalen als de contributie omhoog zou gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie