Stand.nl

Stand.nl: 'De ophef over het superjacht van Jeff Bezos is overdreven'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De ophef over het superjacht van Jeff Bezos is overdreven'

De 95 jaar oude Koningshavenbrug in Rotterdam werd deze week wereldbekend. Van The New York Times tot The Guardian, wereldwijd melden kranten het nieuws dat de brug tijdelijk uit elkaar moet worden gehaald om het superjacht van Jeff Bezos doorvaart te verlenen. Het nieuws zorgt voor veel onrust in Rotterdam en leidde zelfs tot een oproep om eieren naar het jacht te gooien als deze uiteindelijk passeert. Burgemeester Aboutaleb zegt vanochtend alle opties nog open te houden.


Daarom luidt vandaag de stelling: De ophef over het superjacht van Jeff Bezos is overdreven

De Rotterdamse brug, die ook wel De Hef wordt genoemd, is veertig meter hoog, maar dat is te laag voor het jacht van de rijkste man ter wereld. Het ontmantelen van De Hef duurt ongeveer een dag en Bezos heeft aangeboden zelf de kosten te betalen. Toch is de kritiek niet van de lucht. Woon jij in Rotterdam en vind je dat de gemeente dit rijksmonument met rust moet laten? Of denk je juist dat de Rotterdammers niet zo moeilijk moeten doen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie