Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Rutte IV heeft te weinig oog voor ouderen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Rutte IV heeft te weinig oog voor ouderen'

Vandaag mag de Tweede Kamer zich voor het eerst laten horen over het regeerakkoord en dat wordt gelijk een pittig debat. Oppositie op links én rechts heeft al laten weten niet blij te zijn met de plannen voor ouderen.

De kritiek richt zich met name op het niet meestijgen van de AOW met het minimumloon. Maar ook de personeelsnorm in de ouderenzorg wordt losgelaten, waardoor ouderen in verpleeghuizen minder en slechtere zorg kunnen krijgen, zo waarschuwt het Centraal Planbureau.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Rutte IV heeft te weinig oog voor ouderen'.

Ben je in de pensioengerechtigde leeftijd en maak je je zorgen over je financiële situatie? Werk je in de ouderenzorg en verwacht je extra druk? Of zie je juist dat ouderen zich in dit rijke land wél heel goed redden?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie