Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Met de huidige personeelstekorten moeten wij niet te lang uitzieken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Met de huidige personeelstekorten moeten wij niet te lang uitzieken'

Het aantal ziekmeldingen ligt nu 10 procent hoger dan wat voor de coronapandemie gebruikelijk was in de zomer. Dat meldt de Arbo Unie in het AD. De verzuimduur lag voor corona op vier tot acht dagen. Daar komt sinds corona vijf tot zeven dagen bovenop, omdat men ook bij een verkoudheid helemaal wil uitzieken.

Het moraal van werken is in de coronatijd veranderd, zo stelt Corné Roelen, bedrijfsarts van de Arbo Unie. Hoestend of snotterend naast je collega gaan zitten lijkt niet meer van deze tijd. Hierdoor melden mensen zich dus niet alleen langer ziek, maar ook sneller.

Daarom vandaag de stelling: Met de huidige personeelstekorten moeten wij niet te lang uitzieken

Voel jij de druk om door te werken ondanks de personeelstekorten op werk? Denk jij tegenwoordig wel twee keer na voordat jij je ziek meldt? Of merk jij dat jouw zieke werknemers langer thuisblijven of dat zij zich sneller ziek melden?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie