Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'Dit is het moment om het vuurwerkverbod permanent te maken'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Dit is het moment om het vuurwerkverbod permanent te maken'

GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen het momentum pakken om van het tijdelijke vuurwerkverbod, een permanent verbod te maken. Deze week dienen ze hun wetsvoorstel in om vanaf aankomende jaarwisseling al het vuurwerk - behalve het kindervuurwerk- te verbieden.


De slachtoffercijfers van de afgelopen twee jaar, toen er door corona een tijdelijk verbod gold, zijn stukken lager dan de jaren ervoor. Ook is de schade tijdens de jaarwisseling miljoenen euro's lager. Toch is het onzeker of de twee partijen met hun voorstel een Kamermeerderheid gaan halen. Bovendien is het de vraag of een verbod wel wat uithaalt, want we hebben de afgelopen jaarwisseling kunnen zien dat er volop vuurwerk werd afgeschoten.

Wat vind jij? Is het oneerlijk om het vuurwerkverbod nu toch definitief te maken? Of is het ├╝berhaupt niet te handhaven?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie