Sport
EONOS

Peter Hyballa weg bij NAC: 'Ontslag is breed gedragen'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Hyballa weg bij NAC: 'Ontslag is breed gedragen'

NAC Breda moet op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit de eerste divisie ontsloeg woensdagmorgen trainer Peter Hyballa, die sinds januari werkte in Breda.

Voor de buitenwereld komt het ontslag best onverwachts, maar Joost Blauuwhof zag het al aankomen. De NAC-clubwatcher van Voetbal International volgt de club uit Breda op de voet en zegt in Langs de Lijn En Omstreken dat de eerste scheurtjes de afgelopen tijd al zichtbaar werden.

"Afgelopen zomer escaleerde de situatie eigenlijk op het trainingskamp in Delden. Spelers werden op basis van karakter en uiterlijk in groepjes ingedeeld." Een paar jongens waren volgens Hyballa te zwaar en hij zou ze 'spekkies' hebben genoemd. "Fatshaming wordt dat tegenwoordig genoemd", aldus Blaauwhof.

Collectief besluit

"Het ontslag is breed gedragen. NAC noemde het zelf een evenwichtsbalk die ze in de lucht hebben gehouden, om hem zo lang mogelijk daarop te laten staan, maar ze merkte steeds meer dat hij eraf ging vallen. Het is een collectief besluit", zegt Blauuwhof.

NAC staat na vijf gespeelde wedstrijden op de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie