Sport
BNNVARA

Erben en Patrick: Dirk Marcellis stopt met voetballen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: Dirk Marcellis stopt met voetballen

Dirk Marcellis stopt met voetballen. Zijn knieën zijn kapot en hij kan niet meer. Volgens Erben Wennemars heeft de voetballer en hele mooie carrière gehad: "Maar ik vind het heel jammer dat iemand moet stoppen omdat het lichamelijk niet meer kan."

Video niet beschikbaar

Afgelopen drie jaar is Dirk Marcellis een belangrijke speler geweest voor PEC Zwolle. Dus voor PEC-supporter Erben is dit wel een tegenslag: "Het is een fantastische speler, een fantastisch mens, hij wordt heel erg gewaardeerd bij de club." Het is hard als je gedwongen moet stoppen. Uit onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat hij echt niet meer kán voetballen, dat maakt het stoppen dan wel wat makkelijker zegt Erben. "Het is leuk voetbal, maar je moet het wel je hele leven nog ermee doen."

Quote

Wees zuinig op zo'n voetballer

Erben Wennemars

Mark van Bommel

Erben wil ook nog een kort pleidooi houden voor Mark van Bommel: "Mark doet het fantastisch. Een droomstart met PSV. Maar vorige week was hij bij PEC Zwolle en ik verbaasde mij erover hoe hij wordt toegezongen door de mensen van de tribune. En dan schaam ik mij echt kapot." Erben vindt het ernstig dat er zo met zulke grote voetballers wordt omgegaan: "Wees zuinig op zo'n voetballer."

Erben Wennemars hoor je iedere maandag tussen 13.30 en 14.00 uur in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie