Sport
EONOS

Vitesse overtuigend naar bekerfinale

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse overtuigend naar bekerfinale

Vitesse heeft als eerste de finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. In Arnhem werd met 2-0 gewonnen van VVV Venlo. In de eindstrijd stuit de ploeg van Thomas Letsch op de winnaar van de halve finale tussen Heerenveen en Ajax die woensdag wordt gespeeld. De bekerfinale wordt op 18 april gespeeld in Rotterdam.

Vitesse en VVV stonden zaterdag ook al tegenover elkaar in de Gelredome. De Arnhemmers liepen toen na rust weg en wonnen met 4-1. VVV had in januari de eerste ontmoeting in de competitie juist met 4-1 van Vitesse gewonnen. Dit keer hielden beide teams elkaar in een matige wedstrijd lange tijd in balans. Pas ver in de tweede helft wist Vitesse het verschil te maken door treffers van Armando Broja en Oussama Tannane. Pas in de slotfase kon VVV wat terugdoen, maar een doelpunt leverde het niet op. Ook de Griek Georgios Giakoumakis kwam niet tot scoren. Voor Vitesse is het de tweede keer in vier jaar tijd dat de bekerfinale wordt bereikt. In 2017 werd de cup ook daadwerkelijk veroverd ten koste van AZ. VVV Venlo kwam nooit verder dan de halve finale. Dat gebeurde in 1988 toen na verlenging werd verloren van Roda JC.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie