Sport
EONOS

Feyenoord kan seizoen nog glans geven met overwinning op FC Utrecht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord kan seizoen nog glans geven met overwinning op FC Utrecht

Het is geen topseizoen voor Feyenoord. De Rotterdammers staan op de derde plaats in de Eredivisie op gepaste afstand van Ajax en PSV. Het kampioenschap lijkt dan ook ver uit zicht na de pijnlijke nederlaag tegen promovendus Fortuna Sittard (0-2). De KNVB-beker lijkt de enige competitie waarin Feyenoord nog serieus meedoet. Daarin spelen ze vanavond tegen FC Utrecht, de wedstrijd begint om 20.45 uur.

Na de overwinning op PSV was het geloof terug in Rotterdam. Feyenoord zou weer meedoen om de titel. Des te groter was het chagrijn na het bezoek van Fortuna Sittard in de Kuip. Feyenoord was terug bij af. De derde plaats in de Eredivisie lijkt het maximaal haalbare.

Oud-Feyenoorder en voetbalanalyticus John de Wolf vindt dat er vanavond voor Feyenoord veel op het spel staat. "Anders is de club de rest van het seizoen een grijze muis, want dan hebben ze alleen nog de derde plaats om voor te voetballen", stelt de voormalig verdediger in een gesprek met de NOS.

De Wolf schrok van het niveau dat Feyenoord zondag tegen Fortuna liet zien. "Het is niet te verklaren. Feyenoord zat in een flow, had van PSV gewonnen en deed weer een beetje mee om de titel. En vervolgens speel je zo matig. Soms heb je van die wedstrijden dat niets lukt, maar het moment is wel heel slecht."

Advocaat-effect

Waar bij Feyenoord het chagrijn overheerst, is de sfeer bij FC Utrecht gemoedelijk. Na een slechte seizoensstart is trainer Jean-Paul de Jong de laan uit gestuurd en heeft interim-trainer Dick Advocaat de ploeg op de rit gekregen. De Domstedelingen hebben een zware week voor de boeg. Vanavond treffen ze Feyenoord en zondag Ajax.

"Beide ploegen zijn normaal gesproken beter vanwege het budget. Maar wij kunnen het iedereen lastig maken, ook Feyenoord en Ajax. Dat is het mooie van Utrecht. Zolang we maar de passie en strijdlust tonen", aldus de 71-jarige trainer op de persconferentie.

"We zijn de afgelopen maanden als team gegroeid. Ik ben nu vooral benieuwd waartoe dit team, op bezoek in de Kuip, in staat is."

Ster advertentie
Ster advertentie