Sport
EONOS

Werken voor de één, voetballen voor de ander: bijzonder bekerduel voor Jesse Renken

foto: Youtubefoto: Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Werken voor de één, voetballen voor de ander: bijzonder bekerduel voor Jesse Renken

Woensdagavond staat er in de eerste ronde van de KNVB-beker een pikante wedstrijd op het programma. Harkemase Boys krijgt FC Groningen op bezoek. Bij de Friese amateurclub staan meerdere spelers in het veld die een verleden hebben bij de eredivisieclub. Maar de meest opmerkelijke speler is verdediger Jesse Renken. Hij is namelijk als fysiotherapeut in dienst van de Groningers.

De wedstrijd wordt bijzonder voor hem, maar zorgt niet voor een dubbel gevoel bij Renken: "Ik ben een sportman, dus als ik in het veld sta wil ik gewoon winnen. Maar het is natuurlijk wel speciaal”. Sinds zijn amateurclub en zijn werkgever aan elkaar werden gelinkt bij de loting kreeg de links-buiten van Harkemase Boys behoorlijk wat grappen te verwerken bij FC Groningen. "Ze zeiden tegen me dat de linksbuiten van .. niet zo goed is, dus dat het een makkelijke wedstrijd zou worden."

Jesse Renken speelt in KNVB-Bekertoernooi tegen zijn eigen werkgever

Woensdagavond is de fysiotherapeut voor even de concurrent van FC Groningen, en dus merkt hij dat er wat minder over de wedstrijd met hem besproken wordt dan normaal. Het hoort er bij, vindt Renken, die zijn eigen elftal niet kansloos acht. "Als je realistisch bent hebben we niet veel in te brengen tegen FC Groningen. Maar toch hebben we het gevoel dat we zeker niet kansloos zijn, we willen gaan knokken voor een overwinning”

En stel dat het vlak voor tijd gelijk staat en Harkemase Boys krijgt een penalty? "Dan ga ik hem zeker nemen! En als ik hem scoor ga ik met een grote grijns staan juichen."

Ster advertentie
Ster advertentie