Sport

Nieuwe kans voor Kruijswijk na teleurstellende bergetappe

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe kans voor Kruijswijk na teleurstellende bergetappe

[NOS] Woensdag was voor Steven Kruijswijk een dag om snel te vergeten. Na een zware bergetappe duikelde hij van de derde plek in het klassement naar de vijfde. Vandaag heeft Kruijswijk de kans om de verloren tijd van gisteren weer goed te maken.

"De ene dag is de andere niet", relativeert Kruijswijk na zijn teleurstellende bergrit gisteren. "Het was een zware klim, het tempo lag hoog en ik kon de anderen niet bijhouden. Er was mij verteld dat het zou afvlakken, maar dat deed het niet, dus ik moest naar de finish kruipen."

Donderdag staat de achttiende etappe van de Vuelta op het programma. De renners vertrekken vanuit Ejea de los Caballeros richting Lleida. De route is 186,1 kilometer lang en bijzonder vlak. De prestaties zullen in ieder geval niet negatief worden beïnvloed door slecht weer, het is met een strakblauwe lucht en ongeveer 23 graden prima fietsweer.

Klassement

In het klassement is Kruijswijk ingehaald door Spanjaard Enric Mas (26 seconden verschil) en Colombiaan Miguel Ángel López (12 seconden). De achterstand van Kruijswijk op rodetruidrager Simon Yates bedraagt nu 1 minuut en 48 seconden.

Zelf heeft Kruijswijk een podiumplek nog niet uit zijn hoofd gezet: "Ik wist dat de jongens (Mas en López) bergop sneller zouden zijn, dus het enige wat ik kan doen is blijven knokken. En dan zien we het verder wel."

Lotto-Jumbo coach Merijn Zeeman heeft nog vertrouwen in een podiumplaats: "Ik durf niet in te schatten wat zijn concurrenten nog kunnen. Als ik het op dit moment moet beoordelen en ik kijk naar zijn mentale en fysieke gesteldheid, dan zie ik het met vertrouwen tegemoet. Het podium zou als een kroon op zijn carrière zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie