Sport
NOS

Goede generale voor Jumbo-Visma in Frankrijk

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Goede generale voor Jumbo-Visma in Frankrijk

Jumbo-Visma-renners winnen ook op de laatste dag van het Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaard en Primoz Roglic reden samen weg bij de rest. De Deen pakte de etappezege, de Sloveen het eindklassement.

Nadat de eerste etappes Wout van Aert in de leiderstrui reed, mocht Roglic de gele trui de laatste dagen aantrekken. Er stond geen maat op de Nederlandse wielerploeg in de voorbereidingskoers op de Tour de France. Al was tweevoudig Tourkampioen Tadej Pogacar afwezig.

In de laatste etappe deed het peloton grote Alpencols aan zoals de Col de Colombiere. De grote kopgroep werd daar uit elkaar geslagen. Jan Hirt bleef als laatste over toen de renners zich naar boven werkten op de slotbeklimming Plateau de Salaison.

Steven Kruijswijk verhoogde het tempo. Toen Vingegaard het over nam, kon niemand de Deen en de Sloveen Roglic volgen. Ben O'Connor hield het nog een paar seconden vol, maar moest al gauw passen. De twee renners in het gele tricot verdeelden de prijzen. Ze kwamen hand in hand over de finish, maar het wiel van Vingegaard net wat eerder.

De Tour de France begint op 1 juli in Denemarken, met voor Jumbo-Visma Roglic en Vingegaard (nummer twee van vorig jaar) als kopmannen.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie