Sport
NOS

Wout van Aert toont goede sprintbenen in voorproefje Tour

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wout van Aert toont goede sprintbenen in voorproefje Tour

Wout van Aert van Jumbo-Visma mocht de felicitaties ontvangen in de eerste rit van het Critérium du Dauphiné. De Belg was de snelste van een uitgedund peloton in het Franse Beauchastel. Achter Van Aert eindigde Ethan Hayter op plaats twee, voor de Amerikaan Sean Quinn.

De rittenkoers in Frankrijk begon vroeg op de dag omdat de etappe klaar moest zijn voor de finale van het tennistoernooi Roland Garros begon. De renners trokken in de laatste kilometers in de richting van het Rhonedal over 192 kilometer.

Niet alle ploegen hadden de sterkste renners voor in hun Tour de France-team meegenomen naar de Dauphiné. Jumbo-Visma kwam wel met een sterrenteam met onder anderen kopman Primoz Roglic, Jesper Vingegaard, Steven Kruijswijk en Van Aert.

Op de laatste beklimming van de dag kon sprinter Dylan Groenewegen (BikeExchange) het peloton niet bijhouden. Ook daarna kwam de Nederlander niet meer terug door het beulswerk van INEOS op kop.

De Britse ploeg rekende in de sprint op Hayer, die alleen Van Aert voor zich moest houden. Het doel van Van Aert in de komende Tour de France is de groene puntentrui. Het Critérium du Dauphiné duurt tot en met volgende week zondag.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie