Sport
EONOS

Shorttrackbondscoach Otter blikt vooruit op Spelen: 'Eyes on the price'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Shorttrackbondscoach Otter blikt vooruit op Spelen: 'Eyes on the price'

Over minder dan een maand beginnen in Peking de Olympische Winterspelen. Woensdag was de officiële teamoverdracht en dat betekent dat de sporters nu officieel onder leiding staan van sportkoepel NOC*NSF.

Vanuit Nederlands oogpunt zal er vooral worden gekeken naar de schaatsers en de shorttrackers. Daar worden voor Nederland de meeste medailles verwacht.

In Langs de Lijn En Omstreken is Jeroen Otter te gast, de bondscoach van de shorttrackers, om vooruit te blikken op het toernooi. Suzanne Schulting heerste de afgelopen jaren op het ijs en de verwachtingen van haar zijn torenhoog.

"Ze heeft de afgelopen drie maanden gegrossierd in medailles, podiumplekken en finaleplaatsen. Dat de mensen verwachten dat ze goed gaat rijden en de vrouw is om te verslaan, dat is niet meer dan logisch", zegt Otter.

Het coronavirus zal ook deze Spelen een rol gaan spelen en de sporters en begeleiders zullen zich suf moeten testen. Volgens Otter hoort het erbij en hij heeft zich er inmiddels bij neergelegd. "We komen daar voor één ding. Keep your eyes on the price. De rest doet er eigenlijk niet toe."

Bekijk hier het hele gesprek met Otter.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie