NOS

Gehavend Feyenoord zet Fortuna Sittard opzij

2. Gehavend Feyenoord zet Fortuna Sittard opzij

Een door coronagevallen en blessures gehavend Feyenoord heeft zijn tweede zege in zeven duels geboekt. In De Kuip werd Fortuna Sittard met 2-0 verslagen.

In totaal had Feyenoord met acht afwezigen te maken, onder wie Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Orkun Kökçü. De thuisclub oogde vanaf het begin fel. Het was voor rust gevaarlijk via aanvallers Steven Berghuis, Bryan Linssen en Róbert Boženík. Het is lang geleden dat Boženík nog eens vanaf het begin mocht beginnen, 27 september 2020 tegen ADO Den Haag. De Slowaakse spits zag in de eerste helft een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de andere kant kregen Mats Seuntjens en Sebastian Polter kansjes.

Al vrij snel na rust miste Zian Flemming een grote kans namens Fortuna. Linssen kopte de openingstreffer in op aangeven van Berghuis. Bijlow voorkwam vlak daarna de 1-1 van Tesfaldet Tekie. Nadat Linssen en Feyenoord-invallers Aliou Baldé en João Carlos Teixeira kansen hadden gemist, scoorde Berghuis met een bekeken schot de beslissende treffer.

Live-flitsen

Later vanmiddag zijn er nog vier wedstrijden. Om 14.30 uur spelen PSV en Heracles Almelo tegen elkaar, net als ADO Den Haag en FC Utrecht. En om 16.45 uur worden sc Heerenveen-Ajax en FC Emmen-RKC Waalwijk gespeeld. Alle wedstrijden zijn te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.