FC Groningen zet PSV verrassend te kijk

2. FC Groningen zet PSV verrassend te kijk

Voor de derde keer dit seizoen heeft PSV een competitieduel verloren. FC Groningen maakte thuis indruk aan het einde van de eerste helft met drie doelpunten op rij. De ploeg hield in de tweede helft goed stand en won zelfs nog met 4-2.

In het slot van de eerste helft sloeg Groningen verrassend toe. Tot dat moment was PSV het meest kansrijk. Guus Til zag twee bijna zekere goals er niet in gaan. De tweede grote kans van Til was een kopbal die Groningen-doelman Jan de Boer net tegen hield voor de doellijn.

Groningen kwam in de 39e minuut op voorsprong na een fout in de opbouw van PSV. Spits Ricardo Pepi was attent bij de rebound. Bij de thuisploeg viel daarna zo'n beetje alles goed. Radinio Balker kwam hoog en knikte de 2-0 binnen. En Cyril Ngonge zette Groningen in de extra tijd op 3-0. Ibrahim Sangaré deed nog wel iets terug, uit een vrije trap kopte de Fransman nog voor de pauze laag raak.

Veel PSV-kansen gemist

Noni Madueke viel in de tweede helft in bij PSV, dat probeerde snel orde op zaken te stellen. Zo kopte Cody Gakpo de voorzet van Madueke tegen de lat. Daarna kwam ook Luuk de Jong in het elftal. De spits haalde de bal uit de lucht om zichzelf vrij te spelen. De Jong zag zijn schot uiteindelijk over gaan.

PSV was de volledige tweede helft in de aanval. Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak voor Til. Zijn kopbal betekende de 3-2. De Jong kopte daarna tegen de lat. In de counter waren er ook kansen voor Groningen om de wedstrijd te beslissen. Walter Benitez keerde de inzet van Damil Dankerlui na een goede actie van invaller Ragnar Oratmangoen.

Groningen slaat toe

Aan de overzijde werd ternauwernood een PSV-goal voorkomen. Kasanwirjo haalde de bal voor de doellijn weg. De spanning ging eruit toen Joey Pelupessy doel trof. De middenvelder was gepasseerd voor de wedstrijd tegen PSV, maar schonk Groningen uiteindelijk de zekerheid van drie punten.

PSV ziet na deze nederlaag het gat met Ajax oplopen tot vier punten. De Amsterdammers wonnen als enige van de top vier dit weekend. Nummer vijf FC Twente won in de extra tijd met een penalty van Cambuur Leeuwarden (0-1). En NEC en Go Ahead Eagles speelden met 3-3 gelijk.