BNNVARA

'Ajax speelde slecht, dat had Ten Hag moeten zeggen'

2. 'Ajax speelde slecht, dat had Ten Hag moeten zeggen'

Afgelopen zondag won Ajax in een lege Johan Cruijff Arena met 1-0 van Feyenoord. Met pijn en moeite lieten de Amsterdammers Feyenoord achter zich in de 189ste Klassieker. Ajaxfan Viggo Waas heeft zich onwijs zitten ergeren aan de wedstrijd, zegt hij in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax door een doelpunt van Ryan Gravenberch op voorsprong. Bijna leek de wedstrijd in gelijkspel te eindigen toen Feyenoord in blessuretijd grote kansen had. Met een redding van Ajaxkeeper Onana en een bal op de lat kroop de thuisploeg door het oog van de naald. Het was 'billenknijpen', zei Gravenberch na afloop.

Slecht gespeeld

Na de wedstrijd zegt Ajax-trainer Ten Hag dat zijn ploeg 'op wilskracht de winst eruit heeft gesleept'. Viggo Waas: "Ik heb mij gisteren zo zitten ergeren aan die wedstrijd. Vooral Ajax was zo verschrikkelijk slecht. En dan komt Ten Hag met dat ze op wilskracht een partij hebben gewonnen. Hij had moeten zeggen 'we hebben heel slecht gespeeld'. Dat had 'ie moeten zeggen."

Ajax blijft door de winst op kop en heeft drie punten meer dan nummer twee Vitesse. Feyenoord zakt naar plaats vier op de ranglijst en heeft zes punten minder dan de aartsrivaal.

Zeelandse sportverenigingen massaal zonder voorzitter - B.V.S.C.