Sport
EONOS

KNVB-directeur Gudde: 'Verwacht maatregelen voor EK'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. KNVB-directeur Gudde: 'Verwacht maatregelen voor EK'

Eric Gudde verwacht dat de UEFA maatregelen gaat nemen voor het EK. Dat zei de directeur betaald voetbal van de KNVB nadat het kabinet flinke maatregelen heeft genomen vanwege het coronavirus.

"Waarschijnlijk kom je uit op draconische maatregelen. Wat het ook mag zijn", zegt Gudde in Langs de Lijn En Omstreken. Ook de oefenwedstrijden die het Nederlands elftal eind maart zou spelen gaan niet door.

Gudde belde donderdagochtend met bondscoach Ronald Koeman. "Moet je nog naar een oefenwedstrijd zoeken? We waren het snel met elkaar eens om dat niet te doen. Laten we eerst maar eens afwachten wat de ontwikkelingen van de dag zijn."

Eredivisie en Eerste Divisie

In Nederland zijn de wedstrijden in het betaald voetbal tot 1 april allemaal afgelast. Dat is ook een klap voor Gudde. "Het is helaas uniek."

Maar wedstrijden spelen zonder publiek is voorlopig nog geen optie voor de KNVB. "We hopen dat we in betere tijd de wedstrijden opnieuw kunnen vaststellen, om dat met publiek te spelen."

Arno Vermeulen - commentator van de NOS - vertelt over enkele verschillende scenario's. Volgens hem is het een serieuze optie dat het EK een jaar wordt uitgesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie