Marokko legt tegenvallend België over de knie

2. Marokko legt tegenvallend België over de knie

Oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal heeft met een goal bijgedragen aan het succes van Marokko op het WK voetbal. Een teleurstellend België verloor met 0-2 van het Afrikaanse land.

De Belgen hadden wat goed te maken in Al Thumama in Qatar, na een povere 1-0 overwinning op Canada. Met drie andere spelers in de basisopstelling probeerden de Belgen direct druk te zetten op de tegenstander. Michy Batshuayi kreeg de eerste mogelijkheid. Het spel in balbezit was erg traag bij de rode duivels.

Het elftal van Marokko leek op voorsprong te komen in de eerste helft. Keeper Thibaut Courtois zag er niet goed uit bij een vrije trap van Hakim Ziyech. De bal ging in een keer in het doel, maar Courtois werd geholpen door de videoscheidsrechter. Marokkaan Romain Saïss stond in het zicht van Courtois in buitenspelpositie.

In de tweede helft gebeurde bijna hetzelfde bij een vrije trap van Marokko. Opnieuw ging Courtois in de fout. Deze keer stond er bij de poging van Abdelhamid Sabiri niemand buitenspel en was het 0-1 voor Marokko.

Toevalvoetbal

België ging over op toevalvoetbal, met de lange bal op invaller Romelu Lukaku die de laatste tien minuten meedeed. Aboukhlal besliste de wedstrijd door de bal in de kruising te schieten: 0-2.

In dezelfde poule F spelen Kroatië en Canada om 17.00 uur tegen elkaar. Van deze wedstrijd zijn flitsen te horen in NOS Langs de Lijn.