Sport

Van Vleuten soleert glansrijk naar eindzege Giro Rosa

foto: NOS / @GIROROSACYCLINGfoto: NOS / @GIROROSACYCLING
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Vleuten soleert glansrijk naar eindzege Giro Rosa

Annemiek van Vleuten heeft de Giro Rosa op haar naam geschreven. De wereldkampioen tijdrijden deed dit op grootse wijze door ook de laatste etappe te winnen.

De renster van Mitchelton-Scott zat in de slotetappe van en naar Fruili de hele dag in het peloton. Op tien kilometer van de meet demarreerde Van Vleuten uit het peloton om uiteindelijk solo binnen te komen.

Voorsprong

Met een voorsprong van 3.35 op de nummer twee had Van Vleuten een riante uitgangspositie voor de start van de laatste rit. Zaterdag zegevierde ze op de Monte Zoncolan nadat ze donderdag al had toegeslagen in de klimtijdrit. Met een voorsprong van 2.29 op de nummer twee mocht ze toen de roze leiderstrui aantrekken. Die kwam daarna geen moment meer in gevaar.

Vorig jaar verloor Van Vleuten op de slotdag het roze vanwege een onoplettendheid in een waaieretappe. Toen werd ze uiteindelijk derde. Vandaag kwam de overwinning van Van Vleuten geen seconde in gevaar.

Derde Nederlandse

Annemiek van Vleuten is de derde Nederlandse winnares die de Giro Rosa weet te winnen. Marianne Vos (2011, 2012 en 2014) en Anna van der Breggen (2015 en 2016) gingen haar voor.

Ster advertentie
Ster advertentie