Sport

Van de Sanden verruilt Olympique Lyonnais voor VfL Wolfsburg

NTRNOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van de Sanden verruilt Olympique Lyonnais voor VfL Wolfsburg

Oranje-international Shanice van de Sanden verruilt Olympique Lyonnais voor VfL Wolfsburg. De aanvalster speelde de afgelopen drie seizoenen voor de Franse club.

"Ze had in juni nog bijgetekend bij Lyon voor een jaar. Drie maanden later ziet de wereld er dan toch ineens anders uit. Ik vond het eigenlijk al opvallend dat ze toen bijtekende omdat ze nooit een vaste waarde is geworden bij Lyon. Misschien heb je na drie jaar wel zin om niet meer op de bank te zitten", zei journalist Suse van Kleef in Nieuws en Co.

Olympische Spelen

"Ik denk dat ze het toch doet met de Olympische Spelen in het vooruitzicht. Want daar wil je spelen, dat is in het vrouwenvoetbal heel erg belangrijk. De bondscoach mag maar 18 spelers meenemen i.p.v. 23, zoals bij andere toernooien. Er worden dus vijf spelers geschrapt en de concurrentiestrijd is erg groot. Al die vrouwen weten dat ze dit jaar moeten spelen en zichzelf moeten laten zien. Ik denk dat ze heeft besloten om meer minuten te gaan spelen", aldus van Kleef.

Toch is hiermee haar plek bij Oranje nog niet verzekerd: "Je ziet dat ze bij Oranje ook haar basisplek aan het verliezen is, maar om het echt zeker te weten moet je gewoon iedere week presteren en je iedere week laten zien. En niet wachten op de tien à twintig minuutjes die ze in de Franse competitie mag laten zien."

Zin in nieuwe uitdaging

Van de Sanden geeft in een eerste reactie aan verheugd te zijn met de transfer. "Ik ben heel blij met mijn stap naar Wolfsburg. Een club die al jaren meedoet in de top van Europa. Ik kijk er enorm naar uit om met deze club te gaan spelen voor prijzen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging."

In Lyon werd Van de Sanden drie keer kampioen en won ze drie keer de Champions League. In twee van de drie Champions League-finales was Wolfsburg de tegenstander.

De 27-jarige Van de Sanden sluit na de interlandperiode aan bij de Duitse ploeg, die dit seizoen zowel de landstitel als de DFB-Pokal verdedigt. Bij Wolfsburg speelt ook Dominique Janssen. Volgend seizoen sluit ook PSV-aanvalster Joëlle Smits zich aan bij de Duitse club.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie