Sport
BNNVARA

Erben Wennemars over het baanrecord van Kjeld Nuis: 'Dat is een tijd, die weet ik over vijf jaar nog'

foto: B.V.S.C.foto: B.V.S.C.
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars over het baanrecord van Kjeld Nuis: 'Dat is een tijd, die weet ik over vijf jaar nog'

Het schaatsseizoen is afgesloten. Heerlijk, noemt Erben Wennemars het. Naast schaatsen was er nog genoeg anders te beleven op sportgebied, Roelof de Vries test Erben zijn kennis in B.V.S.C.'s Kleine Sportcitatenquiz. Daarnaast blikt schaatser Kjeld Nuis terug op zijn turbulente schaatsseizoen.

De Kleine Sportcitatenquiz

Video niet beschikbaar

Als er één sporter is die veel in het nieuws is geweest, zonder iets te doen, dan is het Ramon Sinkeldam. De wielrenner zat in corona-quarantaine in zijn hotelkamer in Abu Dhabi, maar gisteren mocht hij zijn 'gevangenis' gelukkig weer verlaten. Erben: "Hij heeft nog nooit zoveel publiciteit gehad met niks doen, iedereen kent hem. Een beetje Big Brother."

Dan is er uiteraard ook de vraag voor thuis, die gaat deze week over de aller-, allerslechtste invalbeurt die je zult meemaken. Heb jij al een idee en weet je het antwoord, of wil je de hele quote weten? Check snel de Instagram van De Nieuws BV.

Nuis blikt terug op seizoen

In de uitzending van B.V.S.C. bellen Erben en Roelof met schaatser Kjeld Nuis. Gisteren zette hij een baanrecord op de 1500 meter neer en daarmee sloot hij een turbulent schaatsseizoen succesvol af.

Erben is onder de indruk: "1.43.00, dat is een tijd, die weet ik over vijf jaar nog." Het oude record in Thialf stond op naam van de Rus van Denis Joeskov. "Ik verbaasde mijzelf ook. Het eerste wat ik dacht: 'shit ik wil 1.42.00 rijden.' Maar dit is wel een hele mooie tijd om je naam zo op het bord te zien hangen", vertelt Nuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hele uitzending van B.V.S.C. is ook te vinden als podcast in je favoriete podcast-app.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie