BMC wint tijdrit: Van Avermaet in het geel, goede zaken Dumoulin

2. BMC wint tijdrit: Van Avermaet in het geel, goede zaken Dumoulin

[NOS] BMC heeft de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De ploeg van kopman Richie Porte was op het 35,5 kilometer lange parcours vier seconden sneller dan Team Sky, de formatie van Chris Froome.

Tom Dumoulin deed uitstekende zaken met Sunweb. De ploeg van de Limburger eindigde als vijfde op elf seconden van BMC en zeven seconden van Sky.

Bron: NOS

Geel voor Van Avermaet

Greg Van Avermaet is de nieuwe geletruidrager. De Belg van BMC had voor deze etappe tien seconden achterstand op klassementsleider Peter Sagan. De Slowaak van Bora kon zijn ploeggenoten halverwege niet meer bijbenen.

Grote verliezers

Romain Bardet en Nairo Quintana zijn de grootste verliezers van de dag. Quintana verloor in de eerste etappe al 1.15 op de eerste klassementsmannen, onder wie Froome en Tom Dumoulin. Quintana kwam met zijn ploeg Movistar 53 seconden na BMC over de streep.

Bardet verloor met AG2R nog meer tijd. De Franse ploeg kwam 1.15 achter de winnaar binnen, net als Lotto-Jumbo van kopman Steven Kruijswijk.