Mercedessen heersen in Azerbeidzjan, Verstappen vierde

2. Mercedessen heersen in Azerbeidzjan, Verstappen vierde

Opnieuw een een-tweetje voor Mercedes in de Formule 1. In Bakoe was Valtteri Bottas de eerste coureur die werd afgevlagd, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Sebastian Vettel (Ferrari) werd derde en Max Verstappen eindigde op de vierde plaats.

De derde Grand Prix van Azerbeidzjan was een voorspelbare race. Bottas mocht van pole position vertrekken. De Fin domineerde de wedstrijd van begin tot eind. Max Verstappen (Red Bull-Honda) vertrok vanaf plek vier. Bij de start raakte hij die positie kwijt aan Sergio Perez, maar zes ronden later lag de Limburger alweer vierde.

Ferrari-coureur Charles Leclerc moest van de achtste plaats vertrekken. De Monegask reed het gat met de kop snel dicht en ging daarna zelfs een tijd aan de leiding. Leclerc wisselde laat van banden, waarna hij alsnog terugzakte naar een vijfde plaats. Leclerc reed wel de snelste ronde van de wedstrijd.

Bottas neemt leiding in klassement over

In de stand om het wereldkampioenschap stijgt Bottas naar de eerste plek. De Fin heeft 87 punten, Hamilton volgt op 1 punt. Verstappen staat met 51 punten vierde.

Podcast

Maandag praten Amber Brantsen, Formule 1-commentator Louis Dekker en analist Jan Lammers in de NOS Formule 1-podcast verder na over de wedstrijd in Azerbeidzjan.