Sport
EONOS

Squashen tegen Marco van Basten: 'Ik maak zeker kans'

foto: NH Nieuwsfoto: NH Nieuws
  1. Nieuwschevron right
  2. Squashen tegen Marco van Basten: 'Ik maak zeker kans'

Stel je voor dat je als 'doodgewone' Nederlander een wedstrijd mag squashen tegen oud-voetballer Marco van Basten. Bjorn Spek is zo'n Nederlander en in Langs de Lijn en Omstreken vertelt hij over de aanstaande wedstrijd op het NK Squash.

Van Basten en squash? Ja, dat lees je goed. De oud-voetballer van Ajax, AC Milan en het Nederlands elftal is liefhebber van de sport en doet dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap.

De tegenstander van Marco van Basten op het NK Squash

Spek is geboren in het jaar 1988 en laat dat nou net het jaar zijn waarin Van Basten met het Nederlands elftal Europees kampioen werd. "Dat verzin je eigenlijk niet hè", zegt Spek. Ze spelen donderdag tegen elkaar in de C-klasse op het toernooi.

Van Basten mag dan een grote naam zijn in de voetballerij, onder de indruk is Spek niet van zijn tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd voert hij de spanning zelfs wat op. "Ik heb eigenlijk niet heel veel met hem."

Toch vindt hij het wel bijzonder dat uitgerekend Van Basten zijn tegenstander is. Zondag kreeg Spek een berichtje met de bevestiging dat hij zich had gekwalificeerd voor het NK. "Daar stond ook de naam bij van de speler tegen wie ik moest spelen. Ik moest wel twee keer kijken of het er wel stond, maar het stond er echt."

Linkerenkel

"Ik kan wel kans maken", stelt Spek. Er liggen volgens hem vooral kansen bij de "linkerenkel" van Van Basten.

Ster advertentie
Ster advertentie