Sport

'Theo Bos is de koning van het baanwielrennen'

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Theo Bos is de koning van het baanwielrennen'

Het sportweekend ligt weer achter ons en dus kijken Wouter Bouwman en Erben Wennemars terug op bijzondere uitspraken in de sportmedia. In De Kleine Sportcitatenquiz bespreken de mannen de rode kaarten van Mark van Bommel, de blijdschap van Andy Murray en de droom van Theo Bos.

"Na 10 kilometer voelde ik al dat het niet ging lukken." Dit zei Abdi Nageeye na de Marathon van Amsterdam, vertelt Erben. "Ik stond voor de start naast hem en ik zag dat hij niet zeker was van zijn zaak. Abdi had toch te veel last van zijn lies. Maar als je met deze liesproblemen alsnog 2:07 kan lopen, is dat super goed. Hij heeft de juiste ambitie en daarom gaat het helemaal goed komen op de Olympische Spelen in Tokyo."

Koning Theo Bos

"Ik heb een fantastische carrière, maar ik wil nog een truitje. Dat zou fantastisch zijn." Dat is Theo Bos natuurlijk, vertelt Erben. "Het zou fantastisch zijn als hij nog een keer wereldkampioen wordt. Het is ook mooi dat het team Theo erbij houdt. De kilometer is geen olympisch onderdeel meer, maar in de baanwereld is het nog steeds een machtig nummer. Het is ongelofelijk zwaar en het zegt veel over je karakter. Theo Bos is de koning van het baanwielrennen."

Wouter en Erben sluiten af met een vraag voor de kijkers thuis. Wie zei: "ga naar huis, open de vriezer en ga er voor 48 uur inzitten. Was het Manchester City-trainer Pep Guardiola, met een tip voor zijn spelers die tijdens de kerst twee wedstrijden binnen 48 uur moeten spelen. Of was het Liverpool-coach Jürgen Klopp, met een advies voor zijn spelers na het gelijkspel bij degradatiekandidaat Manchester United. Laat het weten via Instagram!

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 hoor je Erben Wennemars in BVSC.

Meer van B.V.S.C?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie