Sport
BNNVARA

Knorrige Verstappen gaat revanche nemen

foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Knorrige Verstappen gaat revanche nemen

De heren van Bureau Sport kijken weer reikhalzend uit naar het weekend. De finale van Roland Garros, het in actie komen van MXGP'er Jeffrey Herlings en de GP in Canada waarbij Max Verstappen hoopt op een goed resultaat. Daarover zijn de mannen ouderwets overtuigt van Nederlands succes. "Ik denk dat Max revanche gaat nemen."

Video niet beschikbaar

Nederlands elftal in actie

Frank en Erik spreken niet meer over het dameselftal, maar noemen de 'Oranjeleeuwinnen' stellig 'het Nederlands elftal'. "Met de beste voetballer van Nederland, Lieke Martens", meent Erik. Frank kijkt uit naar haar teamgenoot. "Ik verheug mij op Jackie Groenen, leuk kind." De ligging van het veld in Noord-Ierland is nog een onderwerp van discussie. "Het is scheef in de lengte (...) Shanice van de Sanden, die heeft een rustige avond."

Frankrijk decor van finales

De MXGP strijkt neer in Saint-Jean-d'Angely en daar komt Jeffrey Herlings weer in actie. "Hij is iedere week eigenlijk een verrassing, leuk om naar te kijken", vindt Frank. "Leuk om naar te kijken? Heb je vorige week gezien hoe hij die Italiaan aan de kant zette man", reageert Erik. Doelend op een botsing tussen Herlings en zijn teamgenoot Cairoli. Frank: "Ik wil het daar niet meer over hebben."

In Parijs zijn dit weekend de finales van Roland Garros. Bij de mannen is het duo overtuigt: "We kijken nog wel, spannend is het niet. Rafael Nadal is een fenomeen. Onvoorstelbaar." Bij de vrouwen kijken ze uit naar de finale tussen Simona Halep en Sloane Stephens. Of het iets met de borsten van de Roemeense te maken heeft of niet, maar de mannen gunnen Halep de winst. "Ze heeft al drie keer de finale verloren, ik merk aan haar er zit spanning op. Ik hoop dat zij Roland Garros wint."

Hoop op 'knorrige' Max

De GP van Canada is voor Max Verstappen een moment waarop hij zich moet herpakken. In de aanloop naar het raceweekend maakt hij geen vrolijke indruk, zo zien ook Frank en Erik. "Hij was wel knorrig." Ondanks het chagrijn zijn ze wel hoopvol wat de kansen voor dit weekend betreft. "Na het weekend kan het allemaal anders zijn. Ik hoop en ik denk dat Max revanche gaat nemen."

Ster advertentie
Ster advertentie