Sport
NOS

Thymen Arensman wint zware bergetappe in Ronde van Spanje

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Thymen Arensman wint zware bergetappe in Ronde van Spanje

Thymen Arensman is vanuit de kopgroep solo naar de overwinning gereden in de vijftiende etappe van de Vuelta. Het is de eerste overwinning in een grote ronde van het 22-jarige klimtalent.

Klassementsleider Remco Evenepoel verloor opnieuw tijd op zijn directe concurrenten, maar doorstond de test op Sierra Nevada.

De slotklim leidde de renners naar 2512 meter hoogte. Vanuit een grote kopgroep koos eerst Lawson Craddock het ruime sop. Op Alto del Purche kwam Jay Vine als eerste boven om punten te scoren voor de bergtrui. De eindfase werd geopend door Marc Soler. Arensman viel later aan en liet Soler staan alsof hij er niet was. Zodoende reed de coureur van Team DSM naar de ritwinst.

In het peloton beschikten nummer drie en zes in het klassement Enric Mas en Miguel Angel Lopez over goede vorm. Zij kwamen op 1.23 en 1.25 als tweede en derde over de finish. Primoz Roglic trok in de laatste kilometer nog ten aanval. Hij snoepte daarmee 36 seconden af van de voorsprong van Evenepoel, die nu nog 1.34 bedraagt. Mas staat op 2.01 bij het ingaan van de laatste week.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie