Sport
EONOS

Grote stunt op transfermarkt; Cristiano Ronaldo keert terug bij Manchester United

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote stunt op transfermarkt; Cristiano Ronaldo keert terug bij Manchester United

Cristiano Ronaldo keert na twaalf jaar terug bij Manchester United. De Engelsen hebben een akkoord bereikt met Juventus over de overgang van de 36-jarige Portugese superster.

De keuze van Ronaldo is erg opmerkelijk, omdat hij juist in verband werd gebracht met het de laatste jaren veel succesvollere Manchester City van trainer Pep Guardiola. Ronaldo moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met United, maar dat lijkt een formaliteit. Ook moet de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar nog door de medische keuring.

Verrassing

"Een totale verrassing", zegt correspondent Patrick van IJzendoorn. "Commercieel is het een enorm succes. De beurskoers van de club is met een kwart miljard euro gestegen."

Ronaldo kwam tussen 2003 en 2009 al eerder uit voor United. In die periode speelde hij 292 wedstrijden voor de Engelse club en scoorde daarin 118 keer. Daarna vertrok de vijfvoudig winnaar van de Champions League en voetballer van het jaar naar Real Madrid en Juventus.

Oud-trainer Sir Alex Ferguson heeft zich bemoeid met de transfer, zegt Van IJzendoorn. "Ronaldo heeft vandaag gebeld met Ferguson. En ook landgenoot Bruno Fernandes heeft 'm gesproken, dus er is veel aan 'm getrokken."

Wanneer Ronaldo z'n rentree maakt in de Premier League is nog niet bekend.

foto: Pro Shots

Ster advertentie
Ster advertentie