Tegenvallend Feyenoord lijdt puntenverlies tegen Sparta

2. Tegenvallend Feyenoord lijdt puntenverlies tegen Sparta

Feyenoord is in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijkspel. Het povere treffen eindigde in 1-1. De ploeg van Dick Advocaat staat nu op elf punten uit vijf wedstrijden, terwijl Sparta, na de spectaculaire 4-4 tegen AZ, zijn tweede puntje sprokkelde dit Eredivisieseizoen.

De eerste helft in De Kuip bood weinig vertier. Een inzet van Mark Diemers werd nog wel door Michael Heylen voor de lijn weggehaald. Steven Berghuis zag enkele pogingen, waaronder een vrije trap, over het doel verdwijnen.

In evenwicht

Jens Toornstra kwam na een onbesuisde tackle op Abdou Harroui goed weg met een gele kaart en was daardoor in staat om Ridgeciano Haps pal voor rust te zien scoren. Haps drukte af met rechts, zag zijn schot door de benen van Tom Beugelsdijk gaan en verraste daarmee doelman Benjamin van Leer. Sparta herstelde na de pauze snel het evenwicht. Uros Spajic tikte Harroui op de hak in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kevin Blom legde de bal aanvankelijk erbuiten, maar na interventie van de VAR kregen de gasten een penalty toebedeeld. Lennart Thy schoot vervolgens raak.

Daar bleef het bij, want het tegenvallende Feyenoord was simpelweg niet bij machte om Sparta te vellen. Emanuel Emegha kreeg aan de overzijde zelfs de beste kans. De invaller stuitte in de laatste seconden op Justin Bijlow.

Andere wedstrijden

Het is een drukke voetbalzondag in de Eredivisie, met nog vijf wedstrijden op het programma. Om 14.30 uur Ajax-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Vitesse. Om 16.45 uur PEC Zwolle-PSV en FC Groningen-FC Utrecht. Al die wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Om 20.00 uur sluiten FC Emmen en Fortuna Sittard het Eredivisieweekend af. Flitsen van dat duel volgen in de lopende programmering van NPO Radio 1.