Sport

AZ stunt met overwinning in de Johan Cruijff ArenA

NOS
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ stunt met overwinning in de Johan Cruijff ArenA

AZ wist het aantal tegentreffers van Ajax dit seizoen in een klap te verdubbelen (van 2 naar 4) en won daardoor met 1-2. Ajax en Feyenoord hebben nu beiden 36 punten.

Het compact verdedigende AZ gunde Ajax voor rust geen enkele kans. Zelf was het twee keer dreigend, met een kopbal van Dani de Wit en een vrije trap van Jesper Karlsson. Verder was het voor de pauze een saai schouwspel.

Vangelis Pavlidis kreeg de bal met een gelukje via Daley Blind. Dat liet de Griek zich geen twee keer zeggen. Hij scoorde voor de tweede keer dit jaar in de ArenA. De eerste keer was namens Willem II. Owen Wijndal vond ook het net, maar de aanvoerder van AZ stond buitenspel.

Tussen zijn benen

Ajax kreeg enorme kansen op de gelijkmaker. AZ-keeper Peter Vindahl Jensen stond in de weg bij een kopkans voor S├ębastien Haller. De rebound wist de Deense doelman tussen zijn benen vast te houden. Toch kwam daarna de gelijkmaker. Sam Beukema, invaller bij AZ, ging onder de bal door. Dusan Tadic kon voorzetten en Haller liep de bal in het doel.

Aboukhlal matchwinner

Een andere AZ-invaller, Zakaria Aboukhlal, bracht de ploeg van Pascal Jansen in vervoering. Een mooie aanval over links werd een intikkertje voor de aanvaller. Even dacht Ajax de gelijkmaker opnieuw op het scorebord te hebben, ware het niet dat Haller buitenspel stond voorafgaand aan het afronden van Perr Schuurs.

Doordat Feyenoord eerder vandaag gelijk speelde op bezoek bij FC Groningen gaan beide topclubs de klassieker van volgende week in met even veel punten. PSV kan zondagavond nog over beide ploegen heen gaan als het wint op bezoek bij NEC. Flitsen van dat duel in de lopende programmering van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie