Sport
BNNVARA

Verkrachtingszaak Ronaldo heropend: 'Metoo in voetbalwereld niet vergelijkbaar met Hollywood'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verkrachtingszaak Ronaldo heropend: 'Metoo in voetbalwereld niet vergelijkbaar met Hollywood'

Dinsdagavond mist hij voor het eerst ooit een Champions League (CL) wedstrijd. Het loopt niet lekker met hem bij Juventus en daarnaast wordt de voetballer ook nog eens verdacht van een verkrachting: wat is er aan de hand met Cristiano Ronaldo? Dat bespreken Italiaans voetbalkenner Emile Schelvis en Spanje-correspondent Edwin Winkels in De Nieuws BV.

Net als in Nederland berichten ook de Spaanse kranten over het nieuws en de reactie van Ronaldo, vertelt Winkels. In Italië is dat minder, Schelvis: "De Italiaanse gazetta's zijn minder bezig met de zaak dan in andere landen, hij staat daar echt heel erg op een voetstuk. Zo'n zaak als dit staat voorlopig nog in de schaduw van wat Ronaldo laat zien in de Serie A."

Quote

Zo'n zaak als dit staat voorlopig nog in de schaduw van wat Ronaldo laat zien in de Serie A

Emile Schelvis

#metoo in de voetbalwereld

Volgens Schelvis is #metoo in de voetbalwereld niet te vergelijken met dergelijke voorbeelden uit Hollywood: "Hij hoeft geen auditie te doen voor een team hè, hij staat gewoon onder contract. En hij is de man die voor Juventus de Champions League moet gaan winnen, daarvoor hebben ze 'm gehaald! Ze zullen hem dus vooral als voetballer blijven zien."

En hoe zou Ronaldo dat zelf zien? "Hij wil zélf ook heel graag nog een keer de Champions League winnen, dan evenaart 'ie Paco Gento die als enige de CL zes keer heeft gewonnen. Hij heeft dus nog een aantal sportieve uitdagingen. Daar is dit wel een hoofdstuk in waar ie niet echt op zit te wachten."

Quote

Hij heeft ook al kinderen gekregen met onbekende vrouwen. Dat heeft hij elke keer met geld proberen af te schermen

Edwin Winkels

Ronaldo's paradoxale privéleven

Ronaldo's privéleven roept sowieso altijd veel vragen op, vertelt Winkels: "Het is bij hem altijd heel paradoxaal. Aan de ene kant is hij heel zichtbaar en ijdel op bijvoorbeeld Instagram. Aan de andere kant is hij over relaties en kinderen altijd heel gesloten. Hij heeft nu een vriendin die wel bekend is, en met haar heeft hij ook een kindje. Maar, daarvoor heeft hij ook al kinderen gekregen met onbekende vrouwen. Dat heeft hij elke keer met geld proberen af te schermen."

Ook de vrouw die Ronaldo nu beschuldigd van verkrachting zou eerder een zwijgcontract hebben getekend in ruil voor een geldbedrag. Nu ze toch met Ronaldo's naam naar buiten gekomen is, heeft de politie van Las Vegas, waar het voorval plaats zou hebben gehad, de zaak heropend.

Wat is er aan de hand met Cristiano Ronaldo?

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie