Sport
BNNVARA

'Het is goed dat je de taal leert, fantastisch gedaan jongen': over Matthijs de Ligt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het is goed dat je de taal leert, fantastisch gedaan jongen': over Matthijs de Ligt

Voetballer Matthijs de Ligt woont ruim een jaar in Italië en speelt bij Juventus in Turijn. Afgelopen zaterdag, na afloop van de wedstrijd tegen Cagliari gaf De Ligt een interview in Italiaanse volzinnen. "Ik vind het fantastisch dat hij de taal leert", zegt Erben Wennemars in De Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

De Ligt begon met zijn carrière bij FC Abkoude. Vervolgens startte hij op zijn negende bij de jeugdopleiding van AFC Ajax. Jaren later in 2015 tekende hij zijn eerste contract bij Ajax voor drie seizoenen, waarna hij vervolgens in 2017 zijn debuut maakte bij het Nederlands elftal. In de zomer van 2019 tekende hij een contract bij de Italiaanse club Juventus tot medio 2024.

Blessure

De Ligt maakte afgelopen zaterdag zijn rentree bij Juventus - Cagliari (2-0), nadat hij ruim drie maanden heeft moeten revalideren van een schouderoperatie. In november 2019 schoot zijn schouder uit de kom tijdens een uitwedstrijd tegen Atalanta. De Ligt bleef last van schouder houden, ondanks de corona-pauze. Toen Juventus uit de Champions League lag kondigde De Ligt aan dat hij zou worden geopereerd aan zijn schouder. Dat gebeurde afgelopen augustus.

Tijdens zijn revalidatieproces heeft De Ligt zijn Italiaans flink verbeterd. In april, enkele maanden voor zijn operatie, deelde hij al een video op zijn Instagram-account waar hij samen met zijn vriendin, Annekee Molenaar, zijn Italiaans oefent.

'Hoe kun je niet van deze jongen houden?'

De video van het interview verscheen op het clubkanaal van Juventus. De online reacties zijn ontzettend positief. Zo verschenen er reacties als: 'Hij spreekt nu al beter Italiaans dan Antonio Cassano’ en ‘Hoe kun je niet van deze jongen houden?’.

“Het is goed dat je de taal leert. Het betekent dat je echt iets voor de club over hebt en dat je wil investeren," vertelt Wennemars. "Je wilt beter communiceren en het is ook beter voor je fans. Ik vind het fantastisch. De Ligt, fantastisch gedaan jongen. Echt goed. "

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.


Ster advertentie
Ster advertentie