Sport

De Kopgroep: Stichting voor renners tegen domme prullaria

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Stichting voor renners tegen domme prullaria

De laatste zaterdag van de Tour staat in het teken van de tijdrit. Wie zijn er nog over en wie voorspellen de mannen voor de Natte Vinger?

Eerst wordt er nagepraat over de etappewinst van Matej Mohoric, alweer de vijfde Sloveense overwinning deze Tour. Hij maakte een 'mondje dicht' gebaar toen hij over de finish kwam, een beetje dom volgens Joost. Mart kan zich er wel iets bij voorstellen. "Het komt uit z'n hart, het onderzoek van de Franse politie moet hard aangekomen zijn en dit was zijn antwoord." Hij herinnert zich de Tour van 1998 die als Le Tour Dopage de geschiedenisboeken inging. "Ik was erbij toen de TVM ploeg ook zo'n 'raid' van de Franse politie had. Dat was buitengewoon onvriendelijk, het ging niet zachtzinnig toe. Het was hard en onmenselijk tegen die renners, die werden gewoon opgebracht." Nog meer verhalen over de Franse politie en De Kopgroep in de nieuwe aflevering van vandaag.

Domme dingen

De Monsieur Soixante-neuf van gisteren is de Duitse renner Emanuel Buchmann. Zoals gebruikelijk heeft Joost het Instagram-account van deze renner weer onder de loep genomen, waar hij een foto van Buchmann in een windtunnel trof. Martijn viel op dat Buchmann net als andere renners voor één van zijn sponsoren nogal bijzondere foto's had moeten maken. "Dan ben je serieus met je sport bezig, maar moet je allemaal dingen doen voor je sponsor... Ik ga een stichting oprichten ter bescherming van renners tegen allerlei domme prullaria!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#21 - Tour: Sponsors (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Achterneef Van Aert

Voor zijn demarrage zocht Mart naar een voorganger van Wilco Kelderman. Die vond hij in de renner Jos van Aert, neef van de vader van huidig wielerprof Wout van Aert. En dat is ook meteen de naam die Mart speelt voor de Natte Vinger. Martijn gaat verrassend voor Kasper Asgreen en Joost ziet een zesde Sloveense overwinning wel gebeuren met Tadej Pogacar als snelste in de tijdrit. Weet jij het beter? Voorspel dan via ons Instagram-account en maak kans op één van de laatste fietsbellen!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie