Sport
EONOS

Volleyballers kunnen niet stunten en stranden in kwartfinales EK

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Volleyballers kunnen niet stunten en stranden in kwartfinales EK

De Nederlandse volleyballers hebben in de kwartfinales van het EK niet voor een stunt kunnen zorgen. Regerend Europees kampioen Servië bleek een maatje te groot en won met 3-0.

In Langs de Lijn En Omstreken zegt aanvoerder Nimir Abdelaziz dat Oranje kansen kreeg, maar verzuimde toe te slaan. "De eerste set hebben we weggeven doordat we fouten maakte. Ook in de derde set hebben we genoeg kansen gehad en die hebben we niet benut. Dan staat er aan het einde 3-0 en een dikke overwinning voor Servië, maar zo voelt het niet."

Volgens Abdelaziz maakte ervaring het verschil. Hij wijst erop dat Nederland zich voor het eerst sinds 2009 weer had geplaatst voor een kwartfinale en dat Servië ieder jaar tot de wereldtop behoort.

Bekijk hier het gesprek met volleybalcommentator Maarten Tip en aanvoerder Nimir Abdelaziz, die ook ingaat op het wegsturen van Fabian Plak wegens het overtreden van het coronaprotocol.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie