Sport
EONOS

Sportforum: 'KNVB had juist nu OneLove-actie met permanent stift moeten doorzetten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'KNVB had juist nu OneLove-actie met permanent stift moeten doorzetten'

De OneLove-actie in de eredivisie zorgt al meer dan een week voor flink wat ophef. Een mogelijk vervolg half november gaat niet door, maakte de KNVB bekend. "Echt gênant", klinkt het in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

In het Sportforum bespreken Sanne van Dongen (ESPN), Arno Vermeulen (NOS) en oud-voetballer Kees Kwakman de voorbij sportweek, waaronder het besluit van de voetbalbond.

"Je plant zo'n actie met potlood. Juist door deze discussie moet je 'm met permanent stift ondertekenen", meent Van Dongen.

"Alsof je een kind dat jankt in de supermarkt haar zin geeft, omdat het chocolade wil in plaats van groenten. Je staat toch ergens voor?!"

Volgens Vermeulen trekt de KNVB helemaal niet de handen van de OneLove-actie af. "Ze hebben nog veel meer goede acties in deze campagne. Dit is er maar één."

"Maar", stelt Van Dongen: "Je kunt nog twintig goede acties doen, maar met het terugtrekken van één actie zeg je soms meer."

Meer over dit onderwerp hoor je in de podcast De Schaduwspits

De Schaduwspits

De Schaduwspits

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie