Sport
NOS

Primož Roglič wint eindklassement Vuelta, Pascal Ackermann laatste etappe

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Primož Roglič wint eindklassement Vuelta, Pascal Ackermann laatste etappe

Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft in de sprint de slotrit van de Ronde van Spanje gewonnen. In Madrid kwam de voorsprong van Primož Roglič niet meer in gevaar. De Sloveen van Jumbo-Visma wint zodoende voor het tweede jaar op rij de Vuelta.

De laatste etappe was redelijk vlak, met weinig uitdagingen meer voor de klassementstoppers. De voorspelde massasprint volgde. Ackermann ging als eerste aan en werd niet meer ingehaald. Hij boekte zijn tweede etappezege. Sam Bennett, die deze Vuelta ook een etappe won, werd tweede. Max Kanter van Sunweb eindigde als derde.

De spanning was er zaterdag wel, toen Roglič het op de beklimming van Alto de la Covatilla lastig had. Concurrent Richard Carapaz was van hem weggereden, maar kwam 24 seconden te kort voor de eindwinst. In de Tour de France gaf Roglič de eindzege in de laatste tijdrit uit handen. Daar was in de Vuelta geen sprake van. Met een tweede plaats in de Tour en de rode trui in Spanje kende Roglič een succesvol seizoen.

De Vuelta was de laatste wielerwedstrijd die nog verreden moest worden dit jaar. De kalender had een totaal andere indeling dan gebruikelijk vanwege de coronacrisis. De grote ronden zijn voltooid en de meeste klassiekers zijn ook verreden (op Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race na).

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie