PSV door corona én Vitesse geplaagd

2. PSV door corona én Vitesse geplaagd

PSV heeft de ongeslagen status in de Eredivisie overboord moeten zetten. In de Gelredome viel de ploeg van Roger Schmidt ver terug. Tegenstander Vitesse scoorde twee keer.

De Eindhovenaren moesten zes spelers missen door een positieve coronatest. Denzel Dumfries en Timo Baugartl voegden zich bij de al besmette Pablo Rosario en Cody Gakpo. Omdat Mario Götze geblesseerd was en Donyell Malen niet fit genoeg was om vanaf de aftrap te beginnen, stonden Ryan Thomas en Noni Madueke in de basis. Met slechts drie veldspelers op de reservebank mocht Schmidt wel blij zijn dat Jordan Teze en Eran Zahavi terug konden keren.

Kopgoals

Vitesse had een fijne start. Jakob Rasmussen torende bij een corner boven iedereen uit. De Deen wist met zijn kopbal de hoek te vinden (1-0). De ploeg uit Arnhem had weinig te vrezen van PSV in de eerste helft. Pas in de tweede helft liet PSV aanvallender spel zien. Eerst hield Remco Pasveer de bal nog uit de kruising, maar even later was hij bij een corner kansloos. Olivier Boscagli kreeg wel heel veel vrijheid. De Franse centrale verdediger knikte goed naar de grond (1-1).

Direct daarna viel de bal aan de andere kant in het doel. Armando Broja kreeg veel ruimte. Met een subtiele voetbeweging gaf spits Loïs Openda het laatste tikje bij de voorzet van de Chelsea-huurling. Het was randje buitenspel, maar niet over het randje. Hierna luwde de storm met goede aanvallen. Het niveau zakte in. PSV ging nog op zoek naar een puntje, maar het spel was stroperig. De VAR wilde PSV nog aan een strafschop helpen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis ging daar niet in mee.

Sparta-Heracles

Tegelijk eindigde Sparta Rotterdam-Heracles Almelo in 1-1. Om 16.45 uur trappen RKC Waalwijk en Feyenoord af. Die wedstrijd is rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Om 20.00 uur is er ook nog ADO Den Haag-AZ.