Sport
NOS

Advocaat helpt Feyenoord aan overwinning in Venlo

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat helpt Feyenoord aan overwinning in Venlo

Feyenoord heeft het slechte gevoel van afgelopen weken weggespoeld in Venlo. De eerste wedstrijd van trainer Dick Advocaat eindigde in 0-3 voor Feyenoord. Trainer Robert Maaskant van VVV-Venlo moet vrezen voor hetzelfde lot als Jaap Stam bij Feyenoord.

Nicolai Jørgensen scoorde zijn eerste goal van het seizoen. De spits tikte in de 18e minuut met de punt van de schoen binnen. Steven Berghuis, die door Advocaat als nieuwe vaste aanvoerder is aangewezen, verdubbelde de voorsprong. Een volley verraste doelman Thorsten Kirschbaum van VVV.

Een van de meest opzienbarende wijzigingen van de nieuwe coach was het opstellen van Jan-Arie van der Heijden centraal in de verdediging. Hij speelde een degelijke wedstrijd achterin. VVV krijg nauwelijks kansen om keeper Kenneth Vermeer onder druk te zetten. Bij de tweede gele kaart van Christian Kum was het verzet helemaal gebroken. In de extra tijd schoot Berghuis nog een penalty zuiver in de hoek. Eindstand 0-3.

Crisis bij VVV?

Feyenoord vindt door de overwinning aansluiting bij de middenmoot. Net als FC Groningen (dat vanmiddag met 2-0 won van Willem II) heeft het 17 punten. Bij VVV wordt de druk op trainer Robert Maaskant alsmaar groter. Afgelopen week moest VVV slikken toen amateurclub Groene Ster uit Heerlerheide de Venlonaren na penaltys uitschakelden in de KNVB Beker. In de competitie gaat het ook niet al te best, op de zeventiende plaats. RKC Waalwijk kwam door de overwinning van zaterdagavond op Heracles Almelo alleen maar dichterbij.

Fortuna overklast

Ook elders in Limburg was er vanmiddag veel te balen. Fortuna Sittard werd overklast door FC Utrecht. Het werd 6-0 voor de Utrechters. De laatste treffer leverde het meeste gejuich op. Simon Makienok scoorde zijn eerste competitiedoelpunt na ellenlang blessureleed. Om 16.45 uur wordt de speelronde afgesloten met ADO Den Haag-sc Heerenveen. Die wedstrijd is live te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie