EONOS

Frankrijk wint nipt van Duitsland in poule des doods

2. Frankrijk wint nipt van Duitsland in poule des doods

Het eerste voetbalgevecht tussen twee grootmachten op het EK voetbal is goed geëindigd voor Frankrijk. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps versloeg Duitsland in een interessant duel. Het werd 1-0 voor de Fransen.

In München speelden beide landen tegen elkaar. Bij Frankrijk stond Karim Benzema in de punt van de aanval. Hij werd in de voorhoede ondersteund door Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. De Duitse voorhoede bestond uit Serge Gnabry, Kai Havertz en de teruggekeerde Thomas Müller.

Dat zijn allen aanvallers van wereldklasse, maar toch werd het eerste doelpunt niet gemaakt door een van de voorhoedespelers. De Duitse verdediger Mats Hummels passeerde in de twintigste minuut zijn eigen doelman.

Afgekeurde doelpunten

In de tweede helft waren Mbappé en Benzema wel trefzeker, maar beide doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

De andere wedstrijd in deze 'poule des doods' ging tussen Portugal en Hongarije. De Portugezen wonnen met 3-0 en sterspeler Cristiano Ronaldo schreef geschiedenis. De aanvoerder maakte zijn tiende en elfde doelpunt op een Europees kampioenschap, waardoor hij Michel Platini voorbij is als topscorer aller tijden op het EK.