Sport
NOS

'Dat Verstappen dit seizoen zo dominant was, is heel uniek'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dat Verstappen dit seizoen zo dominant was, is heel uniek'

Max Verstappen is het F1-seizoen geëindigd zoals hij die in maart was begonnen: met een overtuigende overwinning in het Midden-Oosten. Zondagmiddag in Abu Dhabi was kampioen Verstappen andermaal veruit de beste van het veld. "Dat Verstappen zo dominant was, is uniek."

Het Formule 1-seizoen zit erop. Max Verstappen boekte liefst negentien GP-overwinningen en eindigde in de laatste race van het seizoen precies zoals hij die in maart was begonnen: op de hoogste trede van het podium.

Analist Jeroen Bleekemolen noemt de vijfde race, in Miami, het absolute hoogtepunt van Verstappen. De 26-jarige Nederlander startte toen na een mislukte kwalificatie vanaf de negende plek, om alsnog op de hoogste trede van het podium te eindigen. "Toen werd voor mij duidelijk: Verstappen gaat de titel heel dominant pakken", zegt Bleekemolen. "Maar zo dominant? Dat is wel heel uniek."

Mentale klap voor Pérez

Bleekemolen noemt die zege een grote mentale klap voor Verstappens teamgenoot bij Red Bull, Sergio Pérez. Beide coureurs stonden voor aanvang van die race op twee GP-overwinningen en Pérez dichtte zichzelf zelfs titelkansen toe. "Pérez werd mentaal gesloopt door Verstappen", legt Bleekemolen uit. "Toen werd duidelijk dat het 'm niet ging worden voor Pérez."

Quote

Pérez werd in Miami mentaal gesloopt door Verstappen

F1-analist Jeroen Bleekemolen over Verstappens zege in Miami, de coureur begon vanaf plek negen

Bleekemolen denkt niet dat de verhoudingen tussen de twee teamgenoten te lijden hebben onder de dominantie van Verstappen. "De vraag is alleen: wat gaat er nu gebeuren? Pérez is als tweede geëindigd in het wereldkampioenschap, dat is een mooie statistiek. Maar volgend jaar moet hij zichzelf echt gaan bewijzen. Als het dan niet helemaal lekker loopt, kan hij er halverwege zomaar uitleggen."

Op dezelfde voet verder

Aan de auto zal het in ieder geval niet liggen, verwacht de analist. "De reglementen zijn in principe hetzelfde. Vergeet niet dat Red Bull al heel vroeg was begonnen met de auto van volgend jaar, eerder dan de rest. Ik verwacht weinig verschil."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie