Sport
MAX

Mark Wotte: 'ADO Den Haag zou een hartstikke leuk project zijn'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Wotte: 'ADO Den Haag zou een hartstikke leuk project zijn'

Voetbaltrainer Mark Wotte heeft over de hele wereld gewerkt. Zijn laatste klus eindigde vorig jaar in een ontslag in de Verenigde Arabische Emiraten. Nu zou hij ook wel weer in Nederland aan de slag willen gaan, het liefst bij ADO Den Haag.

Video niet beschikbaar

Dat zei Mark Wotte zondag op De Perstribune van MAX. "Om die club weer terug te brengen naar een goed niveau. Ik heb er jaren gewerkt en gespeeld, dat zou een hartstikke leuk project zijn." Er lopen nog geen gesprekken volgens Wotte. "Maar een buitenlands avontuur zou ook leuk zijn. Ik vind het leuk om een andere cultuur te ontdekken. Ik ging van Schotland naar Marokko en dat was ook superleuk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Transfer Berghuis 'niet chique'

Mark Wotte kent een verleden bij Feyenoord als speler en als technisch directeur. Hij weet als geen ander hoe groot de rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax is. Hij vindt het dan ook niet chique dat Steven Berghuis de overstap van Rotterdam naar Amsterdam maakt. "Ik snap Ajax dat ze een goede speler willen hebben, maar naar Feyenoord toe is het niet chique. Het ligt gewoon gevoelig. Ik denk dat hij toch een moeilijk seizoen tegemoet gaat bij Ajax."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wotte zelf zou de overstap naar Ajax niet hebben kunnen maken denkt hij. Al beseft hij dat het een hele lastige situatie is. "Ik ben blij dat ik nooit in die situatie ben gekomen." Buiten Feyenoord speelde Wotte bij - toen nog - FC Den Haag en SVV. Als trainer werkte hij in Nederland bij ADO, Utrecht, Willem II en RKC. In het buitenland deed hij naast de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Engeland, Roemenië, Egypte, Schotland en Marokko aan.

De Perstribune: Mark Wotte

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie