Sport

Oranjeleeuwinnen kunnen tegen Rusland grote stap richting EK zetten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranjeleeuwinnen kunnen tegen Rusland grote stap richting EK zetten

Het ging moeizaam, afgelopen vrijdag in Slovenië, maar mede door een wereldgoal van Sherida Spitse is Oranje nog altijd ongeslagen in de jacht op een EK-ticket. Vanavond sluiten de Oranjeleeuwinnen dit interlandblok af tegen nummer twee Rusland, in het Philipsstadion in Eindhoven.

Oranje staat soeverein eerste in groep A en ligt op koers om een plek te veroveren op het EK-voetbal van 2021 in Engeland. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman negen punten, met een doelsaldo van plus twaalf. De Russinnen hebben een wedstrijd minder gespeeld, en zijn ook nog ongeslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stugge Slovenen

Het Nederlands elftal begon de kwalificatiereeks voortvarend, met overwinningen op Estland (0-7) en Turkije (3-0). Afgelopen vrijdag bleek Slovenië echter een lastigere tegenstander. De Slovenen kwamen op voorsprong en, na doelpunten van Miedema en Beerensteyn, wisten zelfs een 2-2 stand af te dwingen.

Aanvoerder Sherida Spitse stond vervolgens op en loodste haar team met twee vrije trappen naar een 2-4 overwinning. Met name haar tweede goal was van grote schoonheid:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100e duel Van de Donk

Arsenal-middenvelder Daniëlle van de Donk kan vanavond haar 100e duel in het shirt van Oranje spelen. De speelster van The Gunners is samen met teamgenoten Jill Roord en Vivianne Miedema uitgegroeid tot een belangrijke kern van het Nederlands Elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie