Naar homepage
Sport

'Veel gezien, maar Ricksen was de gekste'
EONOS

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Veel gezien, maar Ricksen was de gekste'

"Ik heb veel spelers meegemaakt, maar Fernando Ricksen was toch wel een van de gekste", zegt Arthur Numan bij Langs de Lijn En Omstreken op de dag van het overlijden van zijn voormalige ploeggenoot en vriend.

Samen met Giovanni van Bronckhorst en Michael Mols ging Numan onlangs nog op bezoek bij Ricksen. Ze wisten allemaal dat het einde voor de aan ALS lijdende Ricksen nu echt snel dichterbij kwam, maar ze maakten er toch nog een vrolijk samenzijn van.

Numan: "Het was natuurlijk triest om hem te zien liggen. Hij kon alleen nog een paar korte zinnetjes zeggen via een spraakcomputer, maar we hebben wel een lach op zijn gezicht gekregen."

Dat kregen de oud-ploeggenoten voor elkaar door mooie verhalen uit de oude doos op te rakelen. Verhalen waarin Ricksen vaak het middelpunt was. "Hij was natuurlijk de grootste party animal van allemaal. Ik heb hem vaak in de gordijnen zien hangen."

"We hebben het meegemaakt dat hij zich om vier uur 's nachts verveelde en dan maar een honderdduizendklapper op straat uitrolde, middenin een keurige wijk. Iedereen schrok zich daar helemaal kapot. Zo was Fernando: zo gek als een deur."

Numan herdenkt Ricksen

Ster advertentie
Ster advertentie