Sport

Moet Jumbo Visma gaan voor groen én geel?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Moet Jumbo Visma gaan voor groen én geel?

[AVROTROS] Jumbo Visma sloot gisteren de eerste tourweek af met de derde etappe overwinning. Een mooie bonus, want de ploeg is gekomen om de Tour te winnen en met Primož Roglič en Tom Dumoulin 'kort' in het klassement zijn de papieren daarvoor prima. Maar zou de ploeg naast het geel ook voor het groen moeten gaan?

Wout van Aert pakte gisteren zijn tweede etappe en lijkt goede kans te maken op het puntenklassement. De jonge Belg zelf zegt geen interesse te hebben in het groen. "Hij reageert kribbig als hem ernaar gevraagd wordt", weet Martijn Hendriks te vertellen in De Kopgroep. Joost Vullings is daar niet van onder de indruk: "Hij zei vooraf dat hij er alleen was om Roglič en Dumoulin bij te staan. Hij zou niet gaan mee sprinten." Volgens Mart Smeets is het aan de ploegleiding om daar over na te denken: "Het kan ook zijn dat ze zeggen 'forget about it'".

Het zijn luxe problemen voor Jumbo Visma. Vandaag staat er een etappe op het menu met drie serieuze klimmen en een afdaling naar de finish. Het lijkt op het lijf geschreven van Primoz Roglič. Maar wil de ploeg nu al het geel pakken?

#9 - Kunst (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Weet jij wie de volgende etappe wint? Vul dan hier je voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep mondkapje.

De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie