Sport
EONOS

Waterpolovrouwen naar EK in eigen land, mannen naar Kroatië: 'Veel vertrouwen'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waterpolovrouwen naar EK in eigen land, mannen naar Kroatië: 'Veel vertrouwen'

Deze week beginnen de Europese kampioenschappen waterpolo. Eerst zou het toernooi in Israël plaatsvinden, maar vanwege de oorlog werd het EK verplaatst. De mannen spelen in Kroatië en de vrouwen blijven in eigen land, in Eindhoven. Op beide EK's wordt in Langs de Lijn en Omstreken vooruitgeblikt met twee internationals. In de studio zit Guus van Yperen, die morgen met zijn ploeg naar Kroatië vliegt. En Brigitte Sleeking praat mee vanuit Eindhoven, waar de waterpolovrouwen zich al voorbereiden op het EK.

Video niet beschikbaar

Beide internationals reizen met vertrouwen af naar hun EK. Sleeking is met Oranje regerend wereldkampioen en heeft daarom ineens een andere positie dan voorheen: "Wij zijn nu voor andere landen de te kloppen ploeg. Dat is wel echt anders, weer een nieuwe uitdaging", legt de 25-jarige Sleeking uit. Maar, voegt ze toe: "Daar hebben we veel zin in. Iedereen wil ons verslaan."

De vrouwen gaan voor die Europese titel. De mannen hebben andere verwachtingen op dit EK, legt Van Yperen uit: "Wij willen graag bij de eerste acht eindigen en daar een WK-ticket afdwingen, voor de maand erna." Dat wordt een lastige opgave, maar Van Yperen heeft vertrouwen: "Ik zie wel kansen."

Ster advertentie
Ster advertentie