Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Steven Bergwijn is ongeschikt als aanvoerder van Ajax'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Steven Bergwijn is ongeschikt als aanvoerder van Ajax'

Hugo Borst is na zijn zomerstop terug bij NOS Langs de Lijn en daarmee is ook de eerste Stelling van Borst sinds eind mei te horen. 'Steven Bergwijn is ongeschikt als aanvoerder van Ajax', luidt die vandaag. "Wie dan anders? Dat kan nooit een argument zijn."

Video niet beschikbaar

Hugo Borst verbaasde zich over de aanstelling van Steven Bergwijn als nieuwe aanvoerder van Ajax. "Hij heeft niet geleverd en lag ook in de clinch. Misschien niet letterlijk, maar er stond een man in de weg: Dusan Tadic, een geboren aanvoerder zou je kunnen zeggen. Niet alleen op basis van presteren, Tadic is ook een dominante leider", vertelt Borst. Met het vertrek van de Serviër loopt er ook geen duidelijke aanvoerder meer rond in Amsterdam, meent hij.

De kwaliteiten die een aanvoerder volgens Borst moet bezitten: verbaal kundig zijn, beschikken over een goed overzicht, overwicht hebben. En juist dat ontbreekt bij Bergwijn, vindt hij. "Wie dan anders? Dat kan nooit een argument zijn."

'Wacht tot de transfermarkt sluit'

Volgens Borst had de Amsterdamse club moeten wachten tot 1 september, als de transfermarkt definitief gesloten is. "Dan zijn alle transfers rond en heb je een goed zicht op wie wat kan. Misschien trekken ze wel een geboren aanvoerder aan. Want er komen nog twee of drie knallers bij, heb ik begrepen."

Van ’t Hek is het eens met de stelling, maar nuanceert ook. De nieuwe trainer Maurice Steijn weet ook dat Bergwijn vorig jaar een moeilijk seizoen kende. "Ik kan me wel voorstellen dat Steijn denkt: die jongen voelde zich niet helemaal erkend door de vorige trainer en werd snel gewisseld. Tadic was op het laatst misschien wel een té dominante aanvoerder."

Van ’t Hek betwijfelt of Bergwijn verbaal wel sterk genoeg is. "Verwacht van hem niet de grootste spelanalyses, want zo zit hij niet in elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie